Blauw Lotus Ceremonie

 


Kruin chakra opener & kundalini-activator.

De Blauwe Lotus (Nymphaea caerulea), ook bekend als de Egyptische lotus, was een zeer belangrijke bloem in de Egyptische mythologie welke al duizenden jaren wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde en ceremonies in het oude Egypte. 

Het werd gezien als een symbool van de zon en als heilig beschouwd en geassocieerd met de god Horus en ook met de godin Isis. De Egyptenaren geloofden dat Blauwe Lotus de kracht had om geest en ziel te openen voor hogere staten van bewustzijn. 

Blauwe Lotus heeft het vermogen om gevoelens van ontspanning en euforie te bevorderen.
Bij hogere doseringen kunnen lichte hallucinaties optreden. Wij zullen het in lage dosering serveren!
Het wordt ook gebruikt als seksuele stimulans. Blauwe Lotus heeft tevens het vermogen om de slaap te verbeteren.

Een Blauwe Lotus thee ceremonie is een ceremonie waarbij Blauwe Lotus thee wordt gedronken en waarbij men zich onderdompelt in de helende eigenschappen van deze plant. Blauwe Lotus, ook wel bekend als Nymphaea caerulea, is een waterplant die al duizenden jaren wordt gebruikt in verschillende culturen vanwege zijn kalmerende en ontspannende effecten.

Tijdens de ceremonie wordt er gebruik gemaakt van gedroogde Blauwe Lotus bloemblaadjes die worden gemengd met heet water om een ​​thee te maken. De deelnemers aan de ceremonie zitten in een cirkel en nemen elk een kopje van de thee. Ze nemen langzaam kleine slokjes van de thee terwijl ze zich richten op hun ademhaling en zich openstellen voor de helende energieën van de Blauwe Lotus. Mindful thee drinken dus.

De effecten van de Blauwe Lotus thee kunnen variëren, maar vaak worden ze beschreven als kalmerend, ontspannend en in sommige gevallen zelfs hallucinogeen. Zoals eerder genoemd wij zullen een lage dosering gebruiken. De ceremonie kan dan ook worden gebruikt als een vorm van meditatie, waarbij men diepere niveaus van bewustzijn en inzicht kan bereiken. Het is belangrijk dat de deelnemers zich comfortabel voelen en volledig kunnen ontspannen tijdens de ceremonie.

Deze ceremonie is niet alleen bedoeld voor spirituele doeleinden, maar kan ook therapeutisch werken. De Blauwe Lotus thee wordt vaak geassocieerd met het verminderen van angst, stress en slapeloosheid, en kan helpen om een gevoel van rust en balans te bevorderen.

De Blauwe Lotus thee ceremonie is dan ook een mooie manier om te verbinden met de helende kracht van de natuur en om een moment van diepe ontspanning en introspectie te ervaren. Het is een ceremonie die zowel fysiek als spiritueel kan bijdragen aan het welzijn.

Programma:

Thee bij binnenkomst
Meditatie
Schrijf opdracht
Blauw Lotus thee
Na de ceremonie een share ronde met versnaperingen en thee

Deze ceremonie is voor zwangere dames niet geschikt!