Holistische massage 

Holistische massage richt zich op het herstel van het evenwicht tussen lichaam en geest. Niet-verwerkte emoties, problemen en stress uiten zich vaak in lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan een pijnlijke rug of nek, hoofdpijn, of last van de armen.

Het lichaam laat ons duidelijk weten dat het niet in balans is met onze geest en vraagt om aandacht voor de klachten.

Aandacht voor signalen, klachten en gevoel: bewustwording

In deze snelle tijden gaan we te vaak voorbij aan ons gevoel. Met holistische massage wordt er gekeken naar verschillende aspecten en worden lichamelijke – maar ook emotionele – aspecten aangepakt. Wat er gebeurt in het lichaam en dat zo goed mogelijk ‘te voelen’ is het uitgangspunt.

Het uiteindelijke en waardevolle doel is het komen tot meer inzicht en bewustwording; vertrouwd raken met de signalen van uw lichaam. Slechts één persoon kan ontdekken wat zijn lichaam hem vertelt en dat bent u zelf. Het op zoek gaan naar oorzaken en het oplossen van oud zeer geeft ruimte voor nieuwe energie.

Holistische massage levert een goede bijdrage aan bewustwording en daardoor neemt u zelf de verantwoordelijkheid voor uw helingsproces. Keuzes maken, prioriteiten stellen en rust nemen zorgen er o.a. voor dat een klacht niet steeds terug zal keren.  Als holistisch massagetherapeut ondersteun ik u in dit proces.


Voor wie is holistische massage geschikt?

In principe voor iedere persoon, mits hij/zij niet de volgende lichamelijke aandoeningen heeft of behandelingen volgt:

  • open wonden of een kapotte huid
  • blauwe plekken en/of kneuzingen
  • een geïnfecteerde ontstoken huid; extreme vormen van eczeem
  • spataderen en littekenweefsel (afhankelijk van de ouderdom daarvan)
  • griep en koorts
  • chemotherapie, of geneesmiddelen gebruikend i.v.m. kanker

Patiënten die herstellende zijn van een ziekte als kanker moeten voor een (holistische) massage altijd toestemming hebben van hun behandelend arts.
Uiteraard mag iemand met een gekneusde knie wel behandeld worden voor een schouder- en nekmassage, maar kan geen massage krijgen aan been of knie.

Ben ik genezen na een holistische massage?

Een holistische massage mag niet worden gezien als een geneeswijze, wel als een manier om u op weg te helpen naar het beter worden. En uiteraard is het van belang dat u naar uw (huis)arts gaat als de klachten aanhouden; massage is namelijk geen vorm van genezen.


Prijzen: 

75 minuten 100 euro
90 minuten 125 euro


Alle prijzen incl. 21% btw.